ВХОД / РЕГИСТРАЦИЯ

Събев: Протестират тези, които са били облагодетелствани

Парламент Николай Събев

Протестират превозвачите, които години наред са били облагодетелствани. Това каза министърът на транспорта Николай Събев По повод скандала с превозвачите, които напуснаха обидени среща в Министерския свет. Събев изказа мнение и в профила си във Фейсбук. "В предишните години държавата е раздавала щедро и без много да внимава субсидии и на автобусните превозвачи. Вече има повече контрол, и това доведе до протести. Контролът не е самоцел. Той трябва да спести пари на всички нас и да подреди правилно отношенията в икономиката. Филмът с няколко послушни транспортни фирми на "държавна хранилка" приключи", написа министърът.

По думите му протестиращите фирми от бранша са против Национална транспортна схема. "След като няма никакъв синхрон между разписанията на общински, областни и републикански транспорт, след като няма никаква форма на контрол от страна на държавата, то е очевидно, че държавата ще започне действия по подреждане на разписанията, така че да няма дублиране на разписания и на субсидии", каза Събев пред bTV.

По повод обявения за 18 май протест той заяви, че Министерството на транспорта няма да позволи прекъсване на превоза на хора. И увери, че защитава обществения интерес и работи за това всеки да има равен достъп до пазара, както и равни условия за работа.

Facebook
Twitter
LinkedIn

Още от категорията..

Последни новини

Смятате ли, че служебното правителство свърши добре работата си?

Подкаст