По-важно е кога антикризисните мерки ще се приложат

Парламент Кандидати за управители на БНБ Любомир Каримански

Не са обсъждани антикризисните мерки в детайли на коалиционния съвет. Трябва още да се работи по тях. Дали са достатъчни тези 1.5-2 млрд. лева, които обяви финансовият министър Асен Василев, е трудно да се каже. Това коментира председателят на парламентарната комисия по бюджет и финанси Любомир Каримански след заседанието й днес. Според него нещата ще се изяснят едва след като финансовото министерство представи конкретни разчети и се видят числата.

Парите по мерките вероятно ще са от излишъци от бюджета или от спестени капиталови разходи и те са необходими час по-скоро. Безспорно е, че не може без тях. Но по-важното е кога те ще се приложат, подчерта Каримански.

Относно плана за приемането на еврото той смята, че трябва да има обществено обсъждане на стратегическите приоритети. И хората трябва да са по-добре запознати с предстоящата процедура. Неговото становище е, че планът не се приема на тъмно, след като вече е в Министерския съвет, а що се отнася до готовността на банките у нас,  Каримански препоръча да се попита Асоциацията на българските банки.

 

Facebook
Twitter
LinkedIn

Още от категорията..

Последни новини

PODCAST