ВХОД / РЕГИСТРАЦИЯ

Външните министри на Германия и Нидерландия са в Украйна

Аналена Бербок Украйна (АП)

Германската външна министърка Аналена Бербок и външният министър на Нидерландия Вопке Хукстра са на посещение днес в Украйна.

Бербок и Хукстра посетиха градове в региона на Киев, които според Украйна са станали сцена на избиване на цивилни от руските сили.

Бербок започна изненадващата си визита в Буча с разговори с местни жители.

Министърката бе придружена от генералния прокурор на Украйна Ирина Венедиктова. Следобед се очаква Бербок да разговаря с украинския си колега Дмитро Кулеба. Програмата й включва и среща с президента на страната Володимир Зеленски.

Нидерландският министър Хукстра заяви в Туитър, че е пристигнал "в Киев за срещи с украинското правителството и с колегата ми Аналена Бербок".

Публикацията на нидерландския министър в Туитър бе съпроводена от снимки, на които се вижда как той се движи по улиците на Ирпин, друго населено място, намиращо се близо до Киев, в което, според украинските власти, руската армия е избивала цивилни.

"Бомбардираните къщи и сгради илюстрират въздействието на войната върху живота на мъжете, жените и децата, които живеят тук", изтъкна Хукстра.

Нидерландският министър припомни, че страната му ще помогне на Украйна в работата по установяването на самоличността на отговорните за престъпленията, извършени по време на руската окупация на региона през март.

Очаква се по-късно Хукстра да се срещне с украинския външен министър Дмитро Кулеба и с президента на Украйна Володимир Зеленски, заяви говорител на външното министерство на Нидерландия.

Facebook
Twitter
LinkedIn

Още от категорията..

Последни новини

This poll is no longer accepting votes

Как ще гласувате на предстоящия местен вот на 29 октомври - с машина или на хартия?

Подкаст