ВХОД / РЕГИСТРАЦИЯ

Година и 9 месеца затвор получи обвиняем за измама

Към затвора

По досъдебно производство на Районна прокуратура – Стара Загора е осъден  И.С., на 45 г.  Той е признат за виновен за това, че в Стара Загора, в условията на продължавано престъпление и опасен рецидив, с  цел да набави за себе си имотна облага, възбудил и поддържал заблуждение у И. В. и Т. Т. и по този начин им причинил имотни вреди в общ размер от 1350 лева – престъпление по Наказателния кодекс.

И. С. бил безработен и често пътувал из страната. На 24 юли 2020 г. пристигнал в Стара Загора. Той се разхождал в района на един от кварталите и забелязал, че се извършват ремонтни дейности – полагане на асфалт на улицата. И. С. намерил светлоотразителен елек, облякъл го и отишъл в офиса на фирма в района. Представил се за бригадир на работниците и предложил на едно от служебните лица да положат асфалт, останал от другия обект.

След проведен разговор с управителя, на И.С. били предадени 350 лв. за асфалтиране на 60 кв. м. площ пред базата на дружеството. И. С. заявил, че отива да докара машините. На мястото се намирали и други лица, клиенти на дружеството. Сред тях бил и вторият пострадал – И. В. На него И. С. предложил да му продаде 1 тон нафта за по 1 лв. литъра. И. В. разполагал с парична сума в себе си, съгласил се и предал 1000 лв. Двамата отишли до база, където уж се съхранявала нафтата. И.С. слязъл от колата и казал на пострадалия да го изчака, след което се отдалечил и със своя автомобил напуснал Стара Загора.

На съдебното заседание той е признал вината си. На И. С. е наложено наказания от 1 години и 9 месеца лишаване от свобода при първоначален „строг“ режим. Присъдата е по споразумение, одобрено от Районен съд – Стара Загора.

Определението на съда е окончателно.

Facebook
Twitter
LinkedIn

Още от категорията..

Последни новини

Смятате ли, че има политически натиск върху съдебната ни система?

Подкаст