Инвеститор в София получи “зелена карта” от кмета Фандъкова

„Тева Фарма“ - зелен сертификат - Столична община - Йорданка Фандъкова - Николай Хаджидончев

Кметът на София Йорданка Фандъкова връчи „зелена карта“ на компанията „Тева фарма“.

Компанията развива на територията на столицата Глобален корпоративен център за споделени услуги с много на брой и разнородни функции като информационни технологии, управление на доставките, логистика и транспорт, студио за дизайн, регулаторни дейности, управление на качеството, управление на мастър данни и други. Намеренията са служителите в него, които обслужват пазарите и производствата на „Тева“ в цял свят, да достигнат 400 души. Сертификатът получи изпълнителният директор на „Тева Фарма“ Николай Хаджидончев.

„За мен е ключово развитието на София като зелен град, използващ иновативни решения и привличащ инвеститори в сектора на информационните технологии. Радвам се, че Invest Sofia връчва седмата „зелена карта“ на компания, развиваща екологично чисто производство залагаща на технологии за опазване на околната среда. Технологичният сектор е най-бързо развиващият се в града, което създава условия за растеж и на другите индустрии чрез дигитализация. Сектори с голям потенциал са и биотехнологии и здравеопазването", каза кметът на София Йорданка Фандъкова при връчването на „зелената карта“.

„Оценяваме много този високо този сертификат и ви поздравяваме за инициативата. Гордеем се, че София и България като държава, бяха избрани за развитие на някои от глобалните отдели на „Тева“ пред възможностите за откриване на центрове в други много по-големи държави от нашата“, каза изпълнителният директор на „Тева Фарма“ Николай Хаджидончев.

В страната ни „Тева“ е най-голямата фармацевтична компания по отношение на производствен капацитет, продажби в опаковки и брой служители. Специално внимание компанията отделя на опазването на околната среда. В новата сграда на компанията в София е инсталирана система за управление на осветлението, като то се контролира автоматично от интензитета на дневната светлина, което осигурява и здравословни и безопасни условия на труд. От началото на годината политиката на компанията е променена в посока използване на електрически автомобили.

Facebook
Twitter
LinkedIn

Още от категорията..

Последни новини

PODCAST

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *