Мъж от Враца взима автомобили под наем и изчезва безследно

белезници

Мъж от Враца взима автомобили под наем, но не ги връща и изчезва безследно, съобщава Bulnews. Наглата схема се развива вече повече от две години, а потърпевшите са от различни краища на България. Мъжът, който е и с изтекла шофьорска книжка, наема различни автомобили и машини, подписва договори, за да изглежда всичко изрядно, а след това изключва телефона си и изчезва без да оставя следа. Щетите, които врачанинът е нанесъл на десетки хора, са за хиляди левове.

Според потърпевшите, които му отдавали автомобили, машини и инструменти, той изглеждал нормално, имал всички необходими документи и не давал вид на измамник. Изчезналите вещи се водят „обсебени”, което означава, че измамените нямат право на обезщетения от застрахователите, тъй като са отдали имуществото си доброволно.

Във връзка със случая в град Сливо поле е задържан Георги Георгиев. По официална информация от окръжния прокурор на Враца Владимир Сираков в момента мъжът се намира в следствения арест в областния град. Той е задържан за висящи дела за кражби в периода 2020-2021 г.

Пострадалите от различни области в страната могат да подадат сигнали до съответните районни или окръжни прокуратури.

Facebook
Twitter
LinkedIn

Още от категорията..

Последни новини

PODCAST

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *