Привлякоха като обвиняем турски гражданин за контрабанда на златни накити за 669 704 лева

контрабанда злато

На ГКПП-Капитан Андреево, на трасе „Входящи леки автомобили и автобуси“, пристигнал автобус с чужда регистрация, пътуващ от Турция за България. По метода „анализ на риска“ превозното средство било селектирано за щателна митническа проверка. При извършването й, в тайник зад акумулаторите на превозното средство, митническите служители намерили 22 пакета, в които били укрити 1702 броя изделия от жълт метал – пръстени, гривни, обеци, синджири, колиета и медальони. Според експертизата на вещото лице откритите изделия от жълт метал с общо тегло 7279,40 грама са от 14-каратово злато и са на обща стойност 669 704 лева

Контрабандните златни накити са задържани. По случая е образувано досъдебно производство, което се провежда от разследващ митнически инспектор.

По разпореждане на Окръжна прокуратура-Хасково водачът на автобуса А.Й., на 60 г., турски гражданин, е привлечен към наказателна отговорност за престъпление по чл. 242 ал.1 б „Д“ от Наказателния кодекс. Спрямо него е взета мярка за неотклонение „гаранция“ в размер на 3000 лева, както и „забрана за напускане пределите на Република България”, освен с разрешение на Окръжна прокуратура-Хасково.

Разследването по случая продължава.

Facebook
Twitter
LinkedIn
Telegram
WhatsApp

Още от категорията..

Последни новини

Ще успее ли ГЕРБ да състави правителство с първия мандат?

Подкаст