ВХОД / РЕГИСТРАЦИЯ

Бизнес препирни завършиха с грабеж и арест

съд варна

С обвинителен акт на Районна прокуратура – Варна 19-годишен младеж, извършил грабеж, придружен със сила, и 20-годишният му приятел, укрил чужда вещ с цел да набави за себе си имотна облага, въпреки че знаел, че е придобита след извършено престъпление, са предадени на съд.

Обвиняемият и жертвата се познавали и имали помежду си конфликт. Вечерта на 1 март 2021 година, заедно с бащата на 19-годишния П. П., имали среща и разговаряли по бизнес въпроси. Разговорът не минал гладко и тримата мъже се скарали, след което се разделили.

След полунощ на 2 март, потърпевшият потърсил възможност да се уреди спора помежду им и отишъл пред дома на своите познати. На улицата пред блока с П. П. се скарали отново. Младият мъж станал агресивен, започнал да крещи и да нанася удари по потърпевшия. Свидетели на случката се опитали да помогнат на по-възрастния мъж, но обвиняемият отново успял да се добере до неги и продължил да го бие. След това взел телефона му и го оставил да си тръгне.

Малко по-късно, срещу сумата от 200 лева, П. П. продал мобилното устройство на другия обвиняем по случая – М. И. Въпреки че станал свидетел на разигралата се ситуация, младежът поискал да купи телефона.

Двамата млади мъже са с чисти съдебни досиета, не са криминално проявени или осъждани. Предстои делото срещу тях да бъде насрочено за разглеждане във Варненския районен съд. Ако бъде признат за виновен, П.П. може да бъде осъден с „лишаване от свобода“ за срок от три до десет години. А М.И. може да получи наказание „лишаване от свобода“ от една до шест години.

Facebook
Twitter
LinkedIn

Още от категорията..

Последни новини

Смятате ли, че правителство с ротационен премиер е способно да изведе за 18 месеца България от политическата криза?

Подкаст