Столична община спечели делата за премахване на два незаконни обекта в Борисовата градина

Правосъдие Темида

Автокъща "Капитолия“ и ресторант "Веселото село“ ще бъдат премахнати от Борисовата градина след дълги съдебни спорове. Столична община окончателно спечели делата за премахване на установените незаконни строежи на двата обекта в парка.

Сагата е дълга, води се от години от екипа на кмета на София Йорданка Фандъкова и на главния архитект". Това обясни в интервю пред "Хоризонт до обед" Георги Георгиев, председател на Столичния общински съвет: "Именно със заповеди на главния архитект са инициирани производства. Случаите с автокъща "Капитолия“ и ресторант "Веселото село“ са два различни казуса. През август 2018 година общината е предприела необходимото, като със заповед е разпоредено премахването на незаконния строеж на ресторант "Веселото село“.

Близо три години и половина по-късно, след изчерпване на всички възможни опити за обжалване от страна на собствениците ползватели, съдът прие, че общината е права, че обектът трябва да бъде премахнат като незаконен и затова вече тази заповед е влязла в сила, като в момента е даден срок за доброволно изпълнение и ако собствениците не премахнат сами ресторанта, то предстои общината да направи това със свои сили".

Facebook
Twitter
LinkedIn
Telegram
WhatsApp

Още от категорията..

Последни новини

Откъде се информирате за предстоящия вот 2 в 1 на 9 юни?

Подкаст