Deutsche Bank не коментира съобщения за закриване на сметки на руски банки

"Дойче банк"

От Deutsche Bank отказват коментар на съобщенията в медиите за затваряне на кореспондентските сметки на големи руски банки. "Молим да се отнесете с разбиране към това, че ние не се изказваме по този повод", е съобщил говорител на банката в отговор на запитване на кореспондента на ТАСС.

По-рано информационната агенция РБК, като се позовава на източник от финансовия пазар, съобщи, че Deutsche Bank в средата на март тази година е уведомила банките за закриване на сметките им през април. Решението на немската банка е засегнало много големи руски кредитни институции, е уточнил източникът на агенцията.

През март 2022 година Deutsche Bankq на фона на събитията в Украйнаq обяви за оттеглянето на останалия след 2014-а нейн бизнес на територията на Русия. Тогава говорител на немската банка заяви, че оттеглянето не се отнася за информационно-технологичния ѝ център в Русия, където са заети около 1600 души от общо 1700-те служители на кредитора в страната. Банката прави това, за да помогне на неруските си международни клиенти в ограничаването на операциите им в Русия, уточниха от кредитната институция.

През март Deutsche Bank се присъедини към банките от Wall Street – Goldman Sachs Group и JPMorgan Chase, в изтеглянето на бизнеса им от Русия след нашествието на страната в Украйна.

Facebook
Twitter
LinkedIn
Telegram
WhatsApp

Още от категорията..

Последни новини

Откъде се информирате за предстоящия вот 2 в 1 на 9 юни?

Подкаст