ВХОД / РЕГИСТРАЦИЯ

Георги Свиленски осъди прокуратурата

Георги Свиленски

Председателят на Парламентарната група “БСП за България” Георги Свиленски "осъди прокуратурата затова, че в продължение на години той беше неправомерно обвиняван", съобщават от пресцентъра на БСП.

Първоинстанционният съд приема твърдението на Свиленски, че делото, точило се повече от 7 години и по което той е оправдан, е продължило неразумно дълго. Присъдени му са 15000 лева за морални щети, 4500 лева за имуществени и над 1300 лева за разноски по делото, уточняват от БСП. 

„За мен бе важно неопровержимо да докажа невинността, да защитя доброто си име и името на партията, която представлявам. И най-вече да дам пример на всички българи, че си заслужава човек да се бори за правата си, дори те да са потъпкани от най-високо място. В продължение на години, служейки си с прокуратурата, политическите ми опоненти спекулираха с мними обвинение по мой адрес. Познавам ги и не вярвам да ми се извиняват. Дано поне, когато прочетат това решение, малко да се засрамят”, коментира Георги Свиленски, цитиран от БСП.

Свиленски е предявил в Софийски градски съд иск за 100 000 лева срещу държавното обвинение , след като беше осъден и оправдан по едно от делата около "Софийски имоти", където е бил член на Съвета на директорите. 

Facebook
Twitter
LinkedIn

Още от категорията..

Последни новини

Как ще приключат протестите на земеделските производители?

Подкаст