ВХОД / РЕГИСТРАЦИЯ

КНСБ настоява за спешно свикване на Тристранния съвет

КНСБ

От КНСБ настояват за спешно свикване на Националния съвет за тристранно сътрудничество, за да бъдат обсъдени пакетът от антикризисни мерки и размерът на минималната работна заплата. В писмо, изпратено до премиера Кирил Петков и до вицепремиера, министър на финансите и председател на НСТС Асен Василев, от Конфедерацията подкрепят мерките към работещите и цялото общество, но са несъгласни с начина, по който пакетът бе представен, без да бъде съгласуван с всички членове на НСТС.

"Социалните партньори бяхме информирани от медиите за стъпките, които изпълнителната власт смята да предприеме като антикризисни мерки, насочени пряко към хората, които ние представляваме. Винаги сме смятали, че социалният диалог изисква въпросите на жизненото равнище, благосъстоянието и покупателната способност да се обсъждат с представителите на работниците, служителите и работодателите", се посочва в позицията на КНСБ. 

Синдикатът настоява финансовият министър да представи пред социалните партньори намеренията и разчетите на министерството за увеличаването на минималната работна заплата.  КНСБ настоява още да бъде спазена процедурата на предварително съгласуване в Националния съвет за тристранно сътрудничество и действащите комисии и съвети към него. 

Facebook
Twitter
LinkedIn

Още от категорията..

Последни новини

This poll is no longer accepting votes

Как ще гласувате на предстоящия местен вот на 29 октомври - с машина или на хартия?

Подкаст