ВХОД / РЕГИСТРАЦИЯ

Премиерът иска от президента да свика Консултативния съвет за РСМ

Кирил Петков

Във видеообръщение премиерът Кирил Петков призовава президента Румен Радев да свика Консултативния съвет по национална сигурност на тема – състоянието на преговорите между България и Северна Македония.

Министър-председателят подчертава, че българското правителство няма да направи нищо без широко национално съгласие и в съответствие с коалиционното споразумение, съобщават от пресцентъра на Министерския съвет.

Премиерът има и конкретния искания: „На Консултативния съвет по национална сигурност да участват всички партии, всички служби и президентската институция. Външно министерство да внесе доклад за състоянието на преговорите между България и Северна Македония и този доклад да бъде обсъден и на редовния коалиционен съвет през следващата седмица“.

Кирил Петков потвърждава, че кабинетът няма да направи нищо под външен натиск и преди да се постигне пълно разбирателство на ниво коалиционен съвет, преди да има задълбочено обсъждане в КСНС, и ясна и потвърдена позиция от най-висшия орган в България – парламентът.

 „Единствено Народното събрание има финалния легитимен мандат по темата Северна Македония и това трябва да е абсолютно ясно за цялото българското общество и за външните ни партньори“, завършва Петков обръщението си.

 

Facebook
Twitter
LinkedIn
Telegram
WhatsApp

Още от категорията..

Последни новини

Противоконституционна ли е мярката за отнемане на коли от пияни и дрогирани шофьори?

Подкаст