ВХОД / РЕГИСТРАЦИЯ

Мерките на правителството залагат капан за следващите години

Бойко Борисов пресконференция Герб

"Мерките на правителството залагат капани за следващите години", обяви лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов в Шумен по време на среща със симпатизанти.

"Затова и да ме бутате към вот на недоверие, към предсрочни избори – няма да участвам" – подчерта Борисов. Той коментира и че виковете оставка само ще направят ГЕРБ заложник на един „обран бостан”. 

В същото време отбеляза, че ако народът не скочи веднага, то през септември, октомври, когато дойдат сметките за парно, ще го направи.

Той коментира, че с всяка мярка на правителството инфлацията расте. Тя расте като великденски козунак и такава инфлацията в страната ни не е имало от 1970 година. Ще обеднеем жестоко – предупреди бившият премиер и продължи: Трите ни правителства са я държали между 0% и 3 процента. Сега ще махнат ДДС, но мога да се обзаложа, че цената на хляба няма да се промени, защото за житото – и нафтата поскъпна, и торовете, и химикалите.

Той постави и няколко въпроса: „Намираме се в Шумен – житницата на България. Какво стана със зърното? Къде са тези милиард и 200 милиона?”

След това продължи: „Всички си подписаха договорите с „Газпром", взимат си евтиния газ и си мълчат, защото не са „такива герои”.

Депутатът от ГЕРБ Делян Добрев посочи, че инфлацията при хранителните продукти е 20.7 процента, след това продължи с въпрос: "Знаете ли защо имаме висока инфлация? Защото не само че крадат от всяко нещо, но и са некомпетентни. Ние вече 11 месеца им обясняваме, че за да спрат инфлацията, трябва да подкрепят бизнеса – да намалят цените на тока и газа за бизнеса, за да не се вдигат цените за нас – потребителите".

 

 

Facebook
Twitter
LinkedIn

Още от категорията..

Последни новини

Как ще приключат протестите на земеделските производители?

Подкаст