ВХОД / РЕГИСТРАЦИЯ

Редно е да знаем, ако са постигнати договорености за РСМ

Илияна Йотова

“Имаше нещо недоизказано във вчерашния запис на министър-председателя”, коментира в Созопол вицепрезиденът Илияна Йотова призива на Кирил Петков президентът Румен Радев да свика Консултативния съвет по национална сигурност по случая с Репубика Северна Македония.

Президентът ще реши дали да свика Консултативния съвет по национална сигурност заради Северна Македония – продължи Йотова и добави:

“Премиерът аргументира своето решение с международния натиск, но не даде възможност да чуем други аргументи – има ли промяна в условията, има ли нови резултати от страна на РСМ. Ние чакаме конкретни резултати. Най-вече – изпълнение на договора за добросъседство. Ако министър-председателят е намерил аргументи в тази посока, то беше добре и беше редно да ги чуем“, поясни Йотова, цитирана от БНР.

Тя припомни, че на 10 януари т.г. Консултативният съвет по национална сигурност е излязъл с консолидирана позиция, че страната ни не може да се обръзва със срокове и че ще чакаме конкретни резултати.

Илияна Йотова е в Созопол, където откри паметник на светите братя Кирил и Методий, дело на проф. Валентин Старчев. Там тя коментира и притесненията си за ситуацията с бежанците и тяхното преместване.

По думите й до президентството са били изпратени редица гневни писма на граждани, които няколко месеца предварително са си запазили места за почивка в редица ведомствени станции – именно там, където се очаква, че ще бъдат преместени украинските бежанци след 31 май.

"Правителството трябва да бъде категорично и ясно къде точно смята да настани бежанците от Украйна, след като те напуснат хотелите. Това в никакъв случай не трябва да бъде за сметка на правата на българските граждани“, посочи Илияна Йотова.

Facebook
Twitter
LinkedIn
Telegram
WhatsApp

Още от категорията..

Последни новини

Противоконституционна ли е мярката за отнемане на коли от пияни и дрогирани шофьори?

Подкаст