ВХОД / РЕГИСТРАЦИЯ

Зеленски за края на войната – ще е със средствата на дипломацията

Зеленски

Само дипломацията може да сложи край на войната в Украйна, обяви украинският президент Володимир Зеленски в интервю за местна телевизия.

Той прогнозира, че войната ще бъде кръвопролитна, че ще има сражения, че в момента 700 000 войници защитават Украйна, но че всичко ще приключи със средствата на дипломацията. Причината – имало неща, които двете страни могат да постигнат само на масата за преговори.

Без да влиза в подробности, Зеленски коментира, че Украйна иска всичко да се върне така, както е било преди войната, но Русия не желаела подобно нещо.

Тези думи на Зеленски противоречат на изказване на неговия съветник Михайло Подоляк, направено по-рано тази седмица. Тогава Подоляк обяви, че Украйна няма да приеме предложение за прекратяване на огъня, докато всички руски войски не се изтеглят. Според Подоляк ситуацията на терен се била променила, но Русия не го разбирала. В отговор Кремъл обвини Киев в "пълна липса на желание" да преговаря.

Междувременно от Министерството на отбраната в Москва съобщиха, че с ракети с насочен калибър руската армия е унищожила голяма пратка със западни оръжия в района на Житомир, в северозападна Украйна. Пратката била с оръжия от САЩ и от европейски страни и била предназначена за украинските сили в Донбас.

Facebook
Twitter
LinkedIn
Telegram
WhatsApp

Още от категорията..

Последни новини

Кога очаквате сериозно да бъде намалена административната тежест в България?

Подкаст