ВХОД / РЕГИСТРАЦИЯ

Десетки хотели с интерес да приемат бежанци за 15 лв. на ден

Албена

Десетки хотели вече са се записали за новата хуманитарна програма за настаняване на разселени лица от Украйна. Програмата предвижда 15 лв. на ден само за подслон и храна. Не се предвиждат разходи като почистване на стаи и пране, уточняват от пресцентъра на Министерския съвет.

Всички изисквания и формата за записване са достъпни на следния линк.

В курортния комплекс “Албена” всички хотели, които и в момента подслоняват хора с временна закрила, са готови да продължат участието си и при новите условия. В комплекса са настанени над 1500 души, като немалък процент от тях ще бъдат наети за сезонна работа. Хотелиерите обмислят и обособяването на детски центрове за деца от 3 до 6-годишна възраст.

Подобна е ситуацията и в други морски курорти. Ръководителят на Оперативната координационна група Мариана Тошева е посетила с екипа си над 50 хотела, в които са настанени над 10 000 души. На място анкетьорите от координационната група са показали на украинските граждани как да попълнят своите анкети и да подадат данните си.

Преди няколко дни вицепремиерът Калина Константинова обяви, че новата хуманитарна програма ще бъде отворена не само за ведомствени бази, но и за всички места за настаняване, регистрирани в Националния туристически регистър. Междувременно вчера, 21 май, вицепрезидентът Илияна Йотова коментира, че в президентството е получила десетки писма на български граждани, които вече са ангажирали стаи във ведомствени станции за почивката си и са притеснени къде точно ще бъдат настанени украинските бежанци.

 

 

Facebook
Twitter
LinkedIn

Още от категорията..

Последни новини

Как ще приключат протестите на земеделските производители?

Подкаст