ВХОД / РЕГИСТРАЦИЯ

През лятото в пиковите часове спират камионите над 12 т по участъци от магистралите

АМ Струма

От 15 юни до 11 септември, в пиковите дни и часове, се предлага да се спира движението на камионите над 12 тона по най-натоварените участъци от автомагистралите „Тракия“, „Струма“ и „Марица“, съобщават от Агенция "Пътна инфраструктура".

Целта е повишаване безопасността на движение и пропускливостта в дните петък и неделя, когато много хора тръгват на път. Това предвижда проект на заповед за временна организация на движението на моторните превозни средства над 12 тона по участъци от републиканската пътна мрежа. Съвместната заповед ще бъде на председателя на Управителния съвет на Агенция „Пътна инфраструктура“, директора на Главна дирекция „Национална полиция“ в МВР и изпълнителния директор на Изпълнителна агенция „Автомобилна администрация“.

Проектът на заповедта е публикуван за обществено обсъждане на интернет страницата на АПИ – www.api.bg, в секция „Нормативна база“, подсекция „Проекти на нормативни актове“, и е изпратена на всички браншови организации на превозвачите за становища.

Предвижда се ограничаване на движението на моторни-превозни средства над 12 тона по следните участъци:

– АМ „Тракия“ – в петък от 16 до 20 ч. в участъка от София до Пловдив /пътен възел „Пловдив север“, при км 126+281/ за пътуващите към Пловдив, а в неделя от 17 ч. до 21 ч. в отсечката Пловдив – София за пътуващите към столицата;

– АМ „Струма“ – в петък от 16 ч. до 20 ч. в участъка от пътен възел „Благоевград – Север“ до Симитли за пътуващите към ГКПП „Кулата“, а в неделя от 17 ч. до 21 ч. в участъка от Сандански до Кресна за пътуващите към София;

– АМ „Марица“ – само в неделя от 17 ч. до 21 ч. за пътуващите от Харманли към АМ „Тракия“.път I-1 в участъка след Благоевград до Кресна;път I-5 в участъка от Русе до Бяла;път I-9 в участъка от Варна до Бургас.

 

Facebook
Twitter
LinkedIn

Още от категорията..

Последни новини

Как ще приключат протестите на земеделските производители?

Подкаст