ВХОД / РЕГИСТРАЦИЯ

Дигитализация и киберсигурност

Конференция "Дигитализация и киберсигурност" БАНКЕРЪ

В конференцията ще вземат участие г-н Божидар Божанов, министър на електронното управление, г-жа Нина Стоянова, подуправител на БНБ, г-н Атанас Пеканов, експерт по парична и фискална политика в Австрийския институт за икономически изследвания (WIFO) и др.

Ще Ви очакваме, като молим да потвърдите Вашето присъствие на имейл advertising@banker.bg

3 юни 2022 г., 9.45 ч. 

Вход свободен до изчерпване на наличните места.

 

"Това десетилетие ще бъде десетилетието на дигитализацията"

Уpcyла фон дер Лайен, председател на ЕК

 

"Трябва да създадем условия, за да се приспособим бързо към новите модели, които ще се появят. Това означава изграждане на среда, която се отплаща на експериментите и иновациите и която толерира успеха". 

Кристин Лангард, председател на Европейската централна банка

 

Киберсигурността се превръща в едно от най-важните предизвикателства на 21-ви век. В този променящ се свят познатите мерки за сигурност полека отстъпват мястото си на новите средства за дигитална защита,

Европейският съюз работи активно за подобряване на цифровата среда в полза на всички европейци. И прави това въз основа на разбирането, че дигиталният ни живот трябва да бъде безопасен, лесен и зачитащ основните свободи. Усилията на ЕС и страните-членки на съюза, разбира се и България, са насочени към укрепване на киберпространството, засилване на дигиталната дипломация, насърчаване на научните изследвания и иновациите в IT-областта, защита на критичната инфраструктура и сектори като телекомуникации, финанси, транспорт, енергетика, здравеопазване и особено платежните системи, които стават все по-зависими от дигиталните технологии. 

Цифровизацията предоставя огромни възможности и предлага решения за много от предизвикателствата, пред които е изправена Европа, но не трябва да се пренебрегват и заплахите пред общото ни киберпространство. В тази посока особено важни са европейските директиви за дигитална регулация, както и имплементирането им в националните законодателства.

Дигитализацията на живота и новите предизвикателства, свързани с това, са залегнали в програмата на ЕС "Цифрова Европа". Ефективното предотвратяване и реакция на заплахите пред общото киберпространство не са възможни без обединяване на ресурсите и експертния опит, с които разполагат ЕС и отделните държави.

Една от целите на конференцията "Дигитализация и киберсигурност" се състои точно в това – да направим преглед на експертния опит, да проучим добрите практики и иновативните решения. В името на едно добро дигитално бъдеще…

Grand Hotel Millennium Sofia

3 юни 2022 г., 9.45 ч.

Facebook
Twitter
LinkedIn
Telegram
WhatsApp

Още от категорията..

Последни новини

Кога очаквате сериозно да бъде намалена административната тежест в България?

Подкаст