ВХОД / РЕГИСТРАЦИЯ

Румънски журналисти и инфлуенсъри опознават България

Инфлуенсъри и представители на едни от най-популярните медии с туристическа насоченост в Румъния са на посещение в България

Инфлуенсъри и представители на едни от най-популярните медии с туристическа насоченост в Румъния са на посещение в България по покана на Министерството на туризма.

Инициативата цели да бъдат популяризирани възможностите на България за развитие както на традиционния морски туризъм, така и на редицата специализирани форми на туризъм като културен, балнео и спа, приключенски, голф, винен, кулинарен и други в навечерието на стартиращия летен сезон 2022.

Румънските журналисти, блогъри и влогъри  разглеждат културно-историческите забележителности в района на Каварна, Балчик, Варна и други.

Пътешествието им премина през курортните комплекси „Албена“, „Златни пясъци“, „Св. Св. Константин и Елена“, голф комплексите по Северното ни Черноморие. Ще се насладят на винени дегустации и други атракции в региона. В рамките на посещението ще бъде отбелязана и 65-годишнината на к.к. „Златни пясъци“.

Туризмът е най-динамично развиващият се отрасъл в двустранните търговско-икономически връзки през последните години. Регистриран е голям интерес от страна на румънските туристи както към морските, така и към планинските курорти на нашата страна.

Румънците са най-голямата група туристи, които посещаават България в последните години. През 2021-а у нас са почивали 821 856 граждани на нашата северна съседка.  Разбира се, пандемията стана причина за намаляване на този брой. Между 2016 и 2019 г. по над един милион румънски туристи идваха у нас.

Освен на екскурзия и почивка, много предприемачи от северната ни съседка идват у нас със служебна цел.

Същевременно Румъния се нарежда на едно първите места като предпочитана туристическа дестинация от страна на българските граждани.

 

Facebook
Twitter
LinkedIn
Telegram
WhatsApp

Още от категорията..

Последни новини

Кога очаквате сериозно да бъде намалена административната тежест в България?

Подкаст