ВХОД / РЕГИСТРАЦИЯ

Задържаха рекордьор с 38 кримирегистрации след поредна кражба

Човек с белезници

На 18 май тази година е била заявена кражба на дамска раница, кожено портмоне, органайзер и документи. В жилището във Велико Търново е било проникнато през незаключена врата. В РУП в града веднага е било образувано досъдебно производство.

Установен е извършителят – мъж от бургаско село, многократно осъждан, с 48 криминалистически и съдебни регистрации за извършени криминалния престъпления. Извършителят е привлечен в качеството на обвиняем за престъпление по чл.196, ал. 1, т.1 от НК. С постановление на ВТРП е задържан за срок до 72 часа, внесено е искане за налагане на мярка за неотклонение “Задържане под стража”. Част от инкриминираните вещи са върнати на собственика.

Друг извършител на кражба остава в следствения арест във Велико Търново. На 18 май е привлечен в качеството на обвиняем за извършено посегателство. Производството е образувано за кражба през март на техника и вещи от имот в местността „Пишмана“ във Велико Търново. Част от инкриминираните вещи са установени и върнати на собственика.

На 20 май Великотърновският Районен съд наложи постоянна мярка за неотклонение „Задържане под стража“.

Facebook
Twitter
LinkedIn

Още от категорията..

Последни новини

Как ще приключат протестите на земеделските производители?

Подкаст