Ембарго: Русия може да забрани износа на редица цветни метали

цветни метали

Министерството на промишлеността и търговията на Руската федерация може да забрани износа на редица цветни метали, по-специално съдържащи волфрам, каза пред репортери ръководителят на министерството Денис Мантуров. „За някои позиции – особено сплави, тоест цветни метали – може дори да наложим забрана за някои метали, в частност волфрам-съдържащите“, каза министърът.

Мантуров уточни още, че не се предвижда въвеждане на мита за износ на черни и цветни метали, стига да няма нужда от това. „Миналата година това правителствено решение, според мен, работи ефективно. Това не само се отрази на бюджетните приходи и разпределения от бюджетни средства за отрасли, които най-необходими за компенсиране на увеличението на цената на металните материали, но също така се отрази на намаляването на цените на вътрешния пазар.

Сега виждаме общата картина на факта, че цените се върнаха: имаше спад от почти 35% към момента на растеж през февруари, така че не мисля, че днес има нужда от това. Още повече, че вече всичко е достатъчно балансирано“, каза министърът.

В същото време Мантуров уточни, че не се предвижда премахване на износните мита върху скрап.

Facebook
Twitter
LinkedIn
Telegram
WhatsApp

Още от категорията..

Последни новини

На 9 юни ЦИК отчете рекордно ниска избирателна активност. На какво се дължи това, според вас?

Подкаст