СРП задържа мъж за измама, свързана с кремация

СРС

Софийска районна прокуратура привлече към наказателна отговорност 50-годишен мъж за измама, свързана с кремация. По случая е образувано досъдебно производство за престъпление по чл. 209, ал. 1 от НК, за което е предвидено наказание „лишаване от свобода“ от 1 до 6 години.

За времето от 9 януари 2022 г. до 10 януари 2022 г., с цел да набави за себе си имотна облага, обвиняемият Г. Е. възбудил и поддържал у Й. Б. и М. Б. заблуждение, че трупът на баща им ще бъде кремиран, но кремация не била извършена, а трупът на Я.В. бил заровен в землището до гробищен парк на с. Клисура. С тези си действия обвиняемият причинил имотна вреда на Й. Б. и М. Б. в размер на 1000 лева, който те платили за кремация на баща им.

Заадържаният Г. Е. е осъждан. Предвид възможността обвиняемият да извърши друго престъпление, прокурор е постановил задържането му за срок до 72 часа. Предстои да бъде внесено искане в съда за разглеждане на дело за вземане на мярка за неотклонение „задържане под стража“ спрямо Г. Е.

Досъдебното производство е взето на специален надзор от Софийска градска прокуратура. Разследването по случая продължава.

Facebook
Twitter
LinkedIn
Telegram
WhatsApp

Още от категорията..

Последни новини

Ще успее ли ГЕРБ да състави правителство с първия мандат?

Подкаст