ВХОД / РЕГИСТРАЦИЯ

Бих приел да съм министър отново, имам много работа за довършване

Конференция " Дигитализация и киберсигурност" Божидар Божанов

Бих приел да съм министър отново, имам много работа за довършване. Това каза в интервю за БТВ  министърът на електронното управление в оставка Божидар Божанов. 

Той уточни, че решенията за това обаче се взимат от колективните органи на „Демократична България“. Според него, причината за падането на кабинета е, че са били засегнати интереси за милиарди по различни канали. Божанов даде пример с парите за пътища и „Капитан Андреево“.

„Някои искаха да изглежда, че е РСМ. Генчовска каза, че гласуваното днес предложение е добро“, посочи той, като уточни, че това показва достатъчно.

Божанов предположи, че най-вероятното е да има избори и добави, че от ДБ са готови за тях, но нов вот не е добро решение за държавата.

„МВнР свърши много работа. Виждаше се, че няма двойствена политика на Министерски съвет. На последното заседание това предложение ни беше представено от зам.-външния министър, понеже външният министър беше на комисия. Понякога историческите моменти се събират в една малка точка, в която трябва да вземеш решение. Това са години работа, особено в последните 6 месеца. Важно беше да стане сега. Предложението е добро – имаме консенсус, че това е възможно най-доброто предложение. Френското председателство приключва след няколко дни.“, коментира още министърът в оставка.

Facebook
Twitter
LinkedIn

Още от категорията..

Последни новини

Как ще гласувате на предстоящия местен вот на 29 октомври - с машина или на хартия?

Подкаст