ВХОД / РЕГИСТРАЦИЯ

Костадинов: Подготвят кабинет без участието на “Възраждане” и БСП

Парламент Костадин Костадинов

Няма контакти между ГЕРБ и "Възраждане". Tова заяви пред БНТ лидерът на партията Костадин Костадинов. По думите му имало решение в американското посолство за създаване на кабинет с участието на ГЕРБ, ПП, ДПС, "Демократична България" и "Български възход". Той акцентира, че важните теми за българите в момента са цените на ток, газа, храните, както и дали България ще се намеси във войната в Украйна. По думите му конфликтът предстои да се разгаря още. "Възраждане" ще работи за запазване на българския лев, като за целта ще настоява за референдум по темата. Лидерът на партията посочи, че от формацията имат амбицията да "преосноват" и да управляват България.

Той коментира, че дори посланиците на Русия и на Беларус да бъдат поканени, те няма да присъстват на откриването на 48-ото Народно събрание. А цяла седмица се занимавало обществото с тази тема, като това било "тотална инфантилизация и дебилизация на българската политика". "На този фон държавата умира", изтъкна Костадинов и даде пример с демографската криза – намаляващото и застаряващо население. Бюджетът на държавата се пука по шевовете, каза още лидерът на "Възраждане".

"Огромна част от обществото реагира така – отдавна трябваше да се направи това." Това коментира бъдещият депутат по повод това, че на пресконференция след изборите заяви, че не желае да говори пред журналисти от няколко медии. И добави, че при следваща възможност ще призове отново журналистите от тези медии да напуснат, защото нямало как да седи на една маса с хора, които според него "прокарват чужди интереси". На призив на водещия Георги Любенов да се извини, Костадинов отказа да го направи и допълни, че приема тези медии като свои опоненти от американското посолство.

Facebook
Twitter
LinkedIn

Още от категорията..

Последни новини

This poll is no longer accepting votes

Как ще гласувате на предстоящия местен вот на 29 октомври - с машина или на хартия?

Подкаст