ВХОД / РЕГИСТРАЦИЯ

Модната къща Fendi ще облича футболистите на италианския „Рома“

централата на фенди в Рим

Брандът Fendi е сключил двугодишно споразумение с италианския футболен клуб „Рома“ и сега ще отговаря за облеклото на играчите. Това съобщава сайтът BoF. Цената на сделката не се уточнява.

Италианската модна къща ще изработи официалния гардероб за футболистите на „Рома“. Играчите ще носят дрехите на бранда през сезоните 2022/2023 и 2023/2024 година.

Силвия Вентурини Фенди, творческият директор на бранда, която отговаря за модната линия на мъжките дрехи и аксесоари, е разработила официалното и ежедневното облекло на играчите. Футболистите ще ги носят по време на тяхното участие в италианското и европейските шампионати.

Новите модели, разработени от Fendi за футболистите на „Рома“, ще могат да се видят за първи път през август преди началото на следващия сезон на „Серии А“ – висшата футболна лига на Италия.

„Партньорство между Fendi и ФК „Рома“ се установи, изхождайки от общите ценности и история, които ние споделяме. Свързва ни и град Рим, тъй като и две компании са основани тук, една след друга“, коментира Серж Бруншвиг, генерален директор на Fendi.

Модната къща Fendi произвежда луксозни стоки от кожи, конфекция, кожени изделия, обувки, аромати, очила, часовници и аксесоари. Основана е в Рим през 1925 година.

Асочационе Спортива Рома (Associazione Sportiva Roma) или Спортно Дружество „Рома“ е основан през лятото на 1927 г. след обединяването на три отбора от столицата – "Роман", "Алба Аудаче" и "Фортитудо", с идеята да бъде създаден отбор, конкурентно способен на тези от Северна Италия. През тази година „вълците“ спечелиха първата купа в новия турнир в Европа – Лигата на конференциите, третият по сила европейски турнир след Шампионската лига и Лига Европа.

Facebook
Twitter
LinkedIn

Още от категорията..

Последни новини

Как ще гласувате на предстоящия местен вот на 29 октомври - с машина или на хартия?

Подкаст