ВХОД / РЕГИСТРАЦИЯ

От ПП смятат, че БСП все още може да оттегли хартиената бюлетина

Йордан Терзийски

От "Продължаваме промяната" се надяват да има разум в Народното събрание и законопроектът за промени в Изборния кодекс да бъде изтеглен. Това заяви Йордан Терзийски от "Продължаваме промяната" за БНТ.
Според него от ГЕРБ дават противоречиви сигнали относно връщането на хартиената бюлетина.
Той каза още, че предлагайки връщането на смесения модел на гласуване, от БСП са поставили притеснителна червена линия между тях и "Продължаваме промяната".
Йордан Терзийски прикани социалистите да се откажат от законопроекта, за да се възстанови диалогът с оглед втория мандат за съставяне на правителство, който ще отиде при "Продължаваме промяната".
Според него основните приоритети пред 48-ото Народно събрание са съставянето на правителство и бюджета за догодина.
"Ние не се занимаваме с бюджета. Има стотици хиляди хора на минимална заплата, има пенсионери, които чакат увеличение на пенсиите. Вместо това гледаме едни разговори за първи, втори и трети мандат, а вече виждаме, че се говори и за избори. Политиката, която предлагаме в бюджета, е важна и за БСП и сме изненадани, че те не я припознават и това не им е приоритет, а се занимават с хартиената бюлетина.

Редно е да обяснят защо е толкова важно това за тях и искат да развалят един работещ модел на гласуване и да върнат старото – чувалите, списъците, припадащите хора в "Арена Армеец", коментира Терзийски.

 

Facebook
Twitter
LinkedIn

Още от категорията..

Последни новини

Как ще гласувате на предстоящия местен вот на 29 октомври - с машина или на хартия?

Подкаст