ВХОД / РЕГИСТРАЦИЯ

Пеевски дойде в НС да гласува срещу правителството

протест

Десетки протестиращи се събират край катедралата "Александър Невски" в София на протест срещу правителството на Кирил Петков.

Според протестиращите Петков не се справя с управлението.

За 17 часа е насрочен и протест на партия "Възраждане", но в началото на площада има доста повече симпатизанти на ДПС. Част от тях заявиха, че са дошли организирано и целта им е да покажат, че кабинетът "Петков" трябва да си ходи.

Издигнати са различни лозунги срещу управляващите, чуват се възгласи "Оставка". 

Протестиращи срещу коалиционното правителство на Кирил Петков пристигнаха в София с организиран транспорт. Снимки и видео в социалните мрежи показват, че централният столичен булевард "Дондуков" е задръстен с паркирали автобуси. От регистрационния номер личи, че част от тях идват от Разград, Кърджали и Хасково. Става дума за симпатизанти на ДПС, които участваха в антиправителствените демонстрации пред парламента и във вторник. Сред тях е и кметът на Кърджали Хасан Азис.

Днес протестът за оставката на Кирил Петков се провежда пред катедралата катедрала “Св. Александър Невски”. В демонстрацията участват депутатите на движението Мустафа Карадайъ и Делян Пеевски. "Срещу правителството и Иво Прокопиев", заяви лаконично Пеевски. 

Освен ДПС, там протестира и партия "Възраждане". "Благодарим ви за подкрепата вчера! Борбата продължава и днес. 17:00 ч. зад Народното събрание, до Александър Невски", пише в профила на партията във Фейсбук.

На същото място се провежда и демонстрация под надслов "Национален протест против високите цени на горивата". Искания им са цените на бензин и дизел да са под 2 лв., а на газа под 1 лв. Част от протестиращите се заканват да стигнат до Народното събрание.

Освен срещу правителството, днес ще има и "Шествие на промяната". "Не на мафията! Не на корупцията! Не на задкулисието! Не искаме нови избори и не искаме ГЕРБ и ДПС на власт!", пише в описанието на събитието. Началната точка на шествието е пл. "Народно събрание". То е от 18.30 ч.

Facebook
Twitter
LinkedIn

Още от категорията..

Последни новини

Как ще гласувате на предстоящия местен вот на 29 октомври - с машина или на хартия?

Подкаст