ВХОД / РЕГИСТРАЦИЯ

Президентът кани в сряда “Възраждане” на консултации за кабинет

Президентство консултации Румен Радев

Президентът Румен Радев обяви пред репортери в Египет, че в сряда, 9 ноември, ще покани парламентарната група на "Възраждане" на консултации за съставяне на кабинет. "Надявам се, че партиите оценяват това дадено допълнително време, предвид необходимостта от редовно правителство час по-скоро, така че да бъде възстановен диалогът и нормалната среда след една остра предизборна кампания. Очакваме диалогът наистина да бъде възстановен и да имаме конструктивност в разговорите и преговорите между партиите. Преговорите са между партиите, а не между президента и партиите, за съставяне на правителство. Аз не участвам в коалиция, те трябва да формират коалиция", коментира Радев.

Президентът е в Египет, заедно с ръководена от него делегация, за участие в 27-ата Конференция на страните по Рамковата конвенция на ООН за изменението на климата (COP27). Над 100 лидери от цял свят ще се включат в срещата на върха в египетския град Шарм ел Шейх.

Днес на форума ще бъде представена кандидатурата на България за домакинство на климатичната среща през 2024 г. "Крайно време е страната ни да се позиционира още по-активно като инциативност и принос към устойчивото развитие, да покажем, че наистина имаме сериозни амбиции в тази област и сериозни възможности", посочи държавният глава.

Facebook
Twitter
LinkedIn

Още от категорията..

Последни новини

Как ще приключат протестите на земеделските производители?

Подкаст