ВХОД / РЕГИСТРАЦИЯ

Костадинов: Аз съм много възпитан, отговорих мъжки на клевети

Парламент Костадин Костадинов

"Аз съм много възпитан човек, отговорих мъжки на едни клевети и защитих честта си." Това каза лидерът на "Възраждане" Костадин Костадинов по повод напрежението в залата на Народното събрание пред очите на деца на 1 юни. Тогава той и депутатът от "Продължаваме промяната" Искрен Митев почти се сбиха, след като Митев нарече Костадинов "господин Копейкин" от трибуната и го обвини в присвояване на средствата от субсидията на партията.

В студиото на bTV лидерът на "Възраждане" донесе документи, които по думите му доказват, че има сметка само и единствено в лева, на която получава заплатата си, а къщата му е закупена с ипотека. "Човекът излиза и ме нарича "крадец", после ме нарича с епитети от руската класическа литература. Да, казах му, че ще му разбия носа", призна Костадинов.

На въпрос дали наистина би посегнал физически на своя колега, лидерът на "Възраждане" отговори, че до такава ситуация няма как да се стигне нито в парламента, нито навън. "На децата в залата показах, че когато един човек има наранена чест, трябва да я защити веднага и на момента. Това, което казах там, е реакция, която е нормална. Мъжка реакция. Извинявам се на присъстващите деца, че станаха свидетели на просташко поведение от страна на Искрен Митев", посочи той. Лидерът на "Възраждане" смята, че не заслужава наказание от Народното събрание.

"Това е рецидив за хората от "Продължаваме промяната". Вчера един от техните депутати размахваше средни пръсти. Това лице е зам.-председател на Комисията по образование, това лице е член на Комисията по култура. Защо никой не поставя въпроса за неговата оставка", заяви Костадинов по повод друг скандал в парламента с неприличен жест от страна на Христо Петров – Ицо Хазарта.

"Епитетите от Искрен Митев бяха целенасочена провокация", смята Костадин Костадинова.

Facebook
Twitter
LinkedIn

Още от категорията..

Последни новини

This poll is no longer accepting votes

Как ще гласувате на предстоящия местен вот на 29 октомври - с машина или на хартия?

Подкаст