ВХОД / РЕГИСТРАЦИЯ

Константинова не вижда причина да подаде оставка

Калина Константинова

Не виждам никаква причина да подавам оставка, защото оставка се подава, когато работата не е свършена. Това заяви вицепремиерът по ефективно управление Калина Константинова след кризата с преместването на украинските бежанци. Според нея със смяна на плана и с малко повече напрежение реално задачата е изпълнена. Всички хора, които имаха нужда от подслон и храна, са ги намерили, каза тя. 

През седмицата Константинова се извини за изказването си за преместванeто на бежанци в буферни центрове. "Бих искала да поднеса своето извинение на онези български и украински граждани, които са се почувствали засегнати от думите ми. Това не е била моята цел", каза тя от трибуната на парламента.

По думите ѝ не е грешка, че в началото бежанци са били настанени в хотели.  Заявката беше, че 10 000 ще бъдат преместени, обясни Константинова пред bTV. В момента 24 000 са останали в хотелите по програмата за 15 лв. на ден, уточни тя. 

В цяла Европа в края на месец май имаше негативна тенденция, т.е. има отлив на бягащи от войната към Украйна. Около 30 000 бежанци се изнесоха обратно, обясни вицепремиерът. 

Тя коментира и че ще има мярка, свързана със заетостта на бежанците, при която държавата ще отдели около 46 милиона лева. Най-много търсене има в туристическия бранш. Според зам.-премиера задачата по преместването на бежанците е приключила и сега предстои да се пристъпи към интеграцията на бягащите от войната. 

Facebook
Twitter
LinkedIn

Още от категорията..

Последни новини

Как ще приключат протестите на земеделските производители?

Подкаст