ВХОД / РЕГИСТРАЦИЯ

Арестуваха подпалвача на българския културен център в Битоля

Подпалиха българския център "Иван Михайлов" в Битоля

Подпалвачът, драснал клечката на входната врата на Културен дом "Иван Михайлов" в Битоля, е заловен. Това съобщи министърът на вътрешните работи Оливер Спасовски в профила си във Фейсбук, цитиран от БГНЕС.

"Имам удоволствието да съобщя за бързо и ефективно разрешаване на казуса от преди три дни (04.06.2022 г.) с криминалното събитие – пожар в център "Иван Михайлов" в Битоля, по който имаме задържано лице, признало престъплението. Работихме денонощно, за да открием извършителя, взети бяха предвид всички доказателства, а след официалните разговори през изминалите дни, снощи, с разпореждане на съда беше извършен обиск на две използвани от Л.А. (34 г.) локации в Битоля, където са намерени и иззети предмети, свързани с престъплението, след което лицето е задържано. За пореден път показахме, че единствената сила, която има всяка правова държава, е властта да унищожава престъпността. И в този сегмент няма "извинете", няма защитени лица – всички са равни пред закона и всеки, който е сгрешил – трябва да носи отговорност!", пише в профила си министър Спасовски.

Арестуваният е популярният македонски певец Ламбе Алабаковски, който наскоро се е завърнал със семейството си от САЩ в родината си, заявявайки, че предпочита да живее в Македония.

По-рано беше обявено, че ще се изяви на мегаконцерта "Памет" в събота като специален гост. Ламбе Алабаковски става известен след като побеждава в телевизионното състезание "Търсене на звезди" през 2004. Той е много популярен в страната си, а песните му са сред любимите на македонците и заемат челни позиции в музикалните чартове.

Подпалването на входната врата на клуб "Иван Михайлов" предизвика остри реакции от страна на български политици, които оцениха инцидента като варварска постъпка и провокация.

Facebook
Twitter
LinkedIn

Още от категорията..

Последни новини

Как ще приключат протестите на земеделските производители?

Подкаст