ВХОД / РЕГИСТРАЦИЯ

Лавров покани сръбския външен министър в Москва

Никола Селакович

Поканата на руския външен министър Сергей Лавров към сръбския му колега Никола Селакович да посети Москва е приета с удовлетворение и очакване. Има указание за подготовка на визитата. Това съобщи пред телевизия "Русия-24“ руският посланик в Белград  Александър Боцан-Харченко.

„Тук (в Сърбия) поканата на Сергей Викторович Лавров към министъра на външните работи Селакович да посети Русия е приета с голямо задоволство и очакване и ще бъде осъществена. (…) Президентът възложи подготовката на визитата, така че във всеки случай, въпреки този вид провокации, е невъзможно да се възпрепятства развитието на нашите отношения, диалог и взаимодействие в конкретни области,“ каза Боцан-Харченко, цитиран от ТАСС. 

Сергей Лавров трябваше да бъде на посещение вчера и днес в Белград, но то бе анулирано, след като България, Северна Македония и Черна гора отказаха да позволят прелитане на самолета на Лавров през тяхното въздушно пространство като част от санкциите, наложени на Москва заради руската инвазия в Украйна.

Facebook
Twitter
LinkedIn

Още от категорията..

Последни новини

This poll is no longer accepting votes

Как ще гласувате на предстоящия местен вот на 29 октомври - с машина или на хартия?

Подкаст