ВХОД / РЕГИСТРАЦИЯ

Слагат охрана на зам.-министър заради “златната лаборатория” на границата

Иван Христанов

За пръв път българското правителство имаше смелост да застане срещу една мафиотска група, която беше окупирала границата. Това каза премиерът Кирил Петков след среща с пострадалите от градушка земеделски производители в Садово по повод скандала със "златната лаборатория" на ГКПП "Капитан Андреево". Припомняме, че стана ясно, че 10 години правителството на Бойко Борисов е предоставило монопола върху проверките на 70 000 камиона с храни на година и на стоки на стойност над 6 млрд. лева на едно-единствено частно дружество с ограничена отговорност.

"Говорим за нелегален внос на земеделска продукция, говорим за странни тестове за лаборатория. Като отидох там, не можах да повярвам – на някои от местата в тази лаборатория не беше стъпвал човек, в лабораторията за животни нямаше една сламка на пода. В голяма степен, това бяха фиктивни лаборатории, които бяха там само за да контролират границата и вноса, кой да влиза и кой да излиза", заяви Петков.

"Това го направихме с риск, не е безрисково, когато спреш милионите на едни хора, които са ги получавали много години. Още тази седмица слагаме охрана на зам.-министъра на земеделието (Иван Христанов – б. р.), защото първите заплахи вече дойдоха", обяви премиерът.

"Има едни хора, които знаят, че ще отидат в затвора, ако нашето правителство остане и трябва да направят всичко възможно това да не се случи, така че са готови да наливат средства срещу това правителство. Има външни фактори, които искат това правителство да падне, защото не харесват как заставаме твърдо на някои позиции, включително и да не ни извиват ръцете за газа. Има и такива хора, които са били на хранилката, като тези на границата – като им спрем средствата, биха инвестирали всичко възможно това да се случи. Имаме много врагове, но се надявам, че независимо колко пари се вкарват в негативни пиар кампании, като се види, че имаме този тип срещи, като си види, че държавата застава с директна подкрепа и парите се раздават по прозрачен начин, че сроковете се спазват, рано или късно тази мъгла от негативен пиар ще свърши", каза още Кирил Петков.

Facebook
Twitter
LinkedIn

Още от категорията..

Последни новини

This poll is no longer accepting votes

Как ще приключат протестите на земеделските производители?

Подкаст