Втори опит за премахване на незаконни постройки в Борисовата градина

премахване автокъща

От столичната община направиха втори опит за премахването на незаконно поставени преместваеми обекти на известна автокъща в Борисовата градина. Въпреки че има съдебно решение за предварително изпълнение на заповедта за премахването им и прокурорско разпореждане, миналата седмица служителите от автокъщата оказаха съпротива и саботираха изпълнението му.

Със съдействието на полицията екипи на направление "Архитектура и градоустройство" в Столична община влязоха принудително в автокъщата в Борисовата градина, за да отстранят незаконните съоръжения. Столичната община си върна терена по съдебен път, като делата продължиха в рамките на 2 години. "В момента привеждаме в изпълнение заповед на главния архитект на Столична община за премахване на незаконно поставени шест броя преместваеми обекти тип слънцезащитни съоръжения", заяви пред БНР Цветан Тодоров, началник отдел "Оперативна дейност и регистрация на строежи" към СО.

Той допълни, че на място днес не е имало представители на автокъщата: "Сутринта установихме, че са разлепени съобщения от тяхна страна, че са в годишен отпуск. Чрез репатриране на паркираните автомобили осигуряваме достъп до незаконните обекти с цел премахването им и изпълняване на заповедта. Имаме разпореждане на прокуратурата заповедта да бъде незабавно изпълнена.

Освен шестте огромни чадъра, под които са колите, ще демонтираме и оградата. Бяхме повикали ключар, но тъй като има оставени на входа автомобили и бус, не може да стигнем до чадърите, се налага демонтирането на оградата. След това предстои да репатриране на автомобилите премахване на чадърите и отново ще върнем автомобилите", допълни Цветан Тодоров.

Facebook
Twitter
LinkedIn

Още от категорията..

Последни новини

PODCAST

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *