ВХОД / РЕГИСТРАЦИЯ

Неясно е финансовото състояние на дъщерните фирми на ДКК

Министерство на икономиката "Държавна Консолидационна Компания" (ДКК) ЕАД и "Кинтекс" Анита Великова председател на СД на Кинтекс Смиляна Нитова изпълнителен директор и Член на СД на ДКК

Престрелките около търговеца с оръжие „Кинтекс“ и компанията майка „Държавна консолидационнна компания“ продължават и тази седмица.

Ръководството на холдинга излезе с нови разкрития и опровержения на казаното до момента от старият изпълнителен директор на "Кинтекс" Александър Михайлов. Това стана на пресконференция на Смиляна Нитова, изпълнителен директор на ДКК, Таня Найденова – председател на борда, и Ивайло Лилов – заместник-председател.

„Държавна консолидационнна компания“ все още не е публикувала счетоводните отчети на дъщерните си дружества и няма яснота около финансовото им състояние. Така че не можем да разберем доводите на спорещите.

От холдинга обвиниха старото ръководство и изпълнителният директор на "Кинтекс" Александър Михайлов, че не са представили годишен финансов отчет на дружеството за 2021 г., нито такъв за първото тримесечие на тази година. Едва вчера новият съвет на директорите на свое заседание е приел и двата отчета на „Кинтекс“.

В скоро време ще станат публични счетоводните документи на всичките 16 дъщерни фирми на държавния холдинг, обяви Нитова. Забавянето е било, тъй като мениджърите на всяко дружество първо трябва да приемат отчетите и след това да ги представят в холдинга. А бордът на ДКК е отскоро и не е имал време да обсъди и приеме всички отчети.

Но скоро те щели да бъдат обнародвани. Това става на страницата на Агенцията за публичните предприятия и контрол.

Facebook
Twitter
LinkedIn

Още от категорията..

Последни новини

This poll is no longer accepting votes

Как ще гласувате на предстоящия местен вот на 29 октомври - с машина или на хартия?

Подкаст