ВХОД / РЕГИСТРАЦИЯ

Вархей: Северна Македония трябва да успее по пътя към ЕС през юни. 

Оливер Вархели Вархей

От срещата на върха в рамките на инициативата „Отворени Балкани” еврокомисарят по разширяването Оливер Вархей заминава за София, за да работи за намиране на решение, "стига да има и най-малък шанс", обяви той в интервю за македонската телевизия Сител. 

На въпрос дали Северна Македония и Албания могат да бъдат разделени по европейския път, ако през юни страната не получи дата за преговори за членство в ЕС, Вархей отговори: Северна Македония трябва да успее по пътя към ЕС през юни. 

„Докато има и най-малък шанс, ще продължа да работя. Оттук заминавам веднага за София и ще продължа да работя за решение през юни. Работим много тясно с френското председателство. Ние няма да оставим нито един непреобърнат камък, за да завършим това. Френското председателство е изключително ангажирано и президентът Макрон лично взима участие. Мисля, че всички искаме приемлив и за двете страни резултат, с който да продължим напред и най-накрая да проведем първата междуправителствена конференция и процеса на присъединяване на Северна Македония”, каза Вархей.

Facebook
Twitter
LinkedIn

Още от категорията..

Последни новини

This poll is no longer accepting votes

Как ще гласувате на предстоящия местен вот на 29 октомври - с машина или на хартия?

Подкаст