ВХОД / РЕГИСТРАЦИЯ

Радостин Василев подаде оставка като министър на спорта

Парламент Радостин Василев

Радостин Василев от "Има такъв народ" подаде оставка като министър на младежта и спорта. Двамата му заместници също са напуснали. След като лидерът на ИТН Слави Трифонов обяви, че изтегля министрите си от кабинета, първи оставка подаде вицепремиерът и регионален министър Гроздан Караджов. Той и премиерът Кирил Петков си отправиха множество обвинения покрай актуализацията на бюджета и разплащането с пътните фирми.

Пред репортери в парламента Василев заяви, че не изключва възможността министрите, които ще бъдат предложени, да не получат достатъчно гласове в пленарната зала. "Това е въпрос на юридическа техника. Дори как ще се направи самото приемане на оставките, но да – има такава вероятност", каза той. На въпрос какво ще прави в този случай, ще ръководи ли министерството в оставка, отговори: "Аз съм министър до момента, в който парламентът не ми приеме оставката. И съм длъжен, то не е въпрос дали искам или не искам."

Общо четирима са министрите от ИТН в настоящия кабинет. От квотата на ИТН са още министърът на енергетиката Александър Николов и външният министър Теодора Генчовска, която все още е на посещение в Солун. 

Facebook
Twitter
LinkedIn

Още от категорията..

Последни новини

Как ще приключат протестите на земеделските производители?

Подкаст