ВХОД / РЕГИСТРАЦИЯ

Acronis с уникално решение за защита от загуба на данни

хакери хакерска атака компютър

Acronis, глобалният лидер в киберзащитата, разработи нов, усъвършенстван пакет за предотвратяване на загуба на данни (DLP) за Acronis Cyber Protect Cloud, съобщиха от компанията. Това е решение, обещаващо да промени правилата на играта на пазара, което защитава от изтичане на данни доставчиците на управляеми услуги (MSP) и бизнес-организации от всякакъв мащаб. Най-същественото, е, че то не изисква месеци внедряване или висококвалифицирани екипи за поддръжката му.  

Стъпвайки на десетилетен опит в осигуряването на възможности на защита на данните за MSP, системата се справя с една от основните пречки за по-широкото разпространение на решенията за предотвратяване на загуба на данни: изтощително дългия процес на внедряване и тромавото и продължително административно изпълнение.

От години организациите се мъчат да защитят чувствителните си данни от неоторизиран достъп, причинен от външни атаки, или вътрешни рискове като грешни ИТ конфигурации или човешки грешки. Само шепа големи корпорации обаче имат ресурсите да управляват цялата сложност на подобно решение, високите разходи за внедряването му и значителните трудности, които вървят ръка за ръка с въвеждането на DLP. Това е причината, поради която глобалният пазар на DLP решения е на път да надмине 6 млрд. щ.д. до 2026 година, според Global Industry Anslists Inc.

По данни от миналата година на Gartner® Market Guide for Data Loss Prevention, “малките и средните организации често имат трудности да внедрят и управляват DLP инструменти. Консултирането и управляемите DLP услуги могат да предложат решение, осигуряващо висока стойност от гледна точка на инструментите за управление, но не могат да заменят вътрешното знание за данните и отговорността на бизнес организациите“. 

„Сред клиентите, с които работим ежедневно, опасенията, че техните финансови отчети или клиентски данни могат да се появят при търсене в Google, не им дават миг спокойствие. Това и на нас не дава миг покой,“ каза Лорънс Троемел, президент на NobleTec. „Искаме да им помогнем да запълнят липсите, но е наистина трудно да успеем да го направим рентабилно в кратки срокове – особено когато дойде нов клиент след сериозен пробив“.

Чрез интегрирането на възможности за DLP на поведенческа база в платформата Acronis Cyber Protect Cloud се разширява нейната способност да осигурява унифицирана защита на данните, киберсигурност и управление, обхващайки всички системи, данни и работни потоци, без оглед тяхната локация. Това предлага несравним размах на възможностите за киберзащита, обхващайки рамката за киберсигурност NIST от идентификацията до възстановяването. По този начин осигурява на бизнеса непрекъсваемост на неговата работа.

 

Facebook
Twitter
LinkedIn

Още от категорията..

Последни новини

Как ще приключат протестите на земеделските производители?

Подкаст