ВХОД / РЕГИСТРАЦИЯ

Актуализацията на бюджета ще бъде подкрепена

Парламент комисия по икономическа политика Мартин Димитров

Председателят на парламентарната комисия по икономическа политика и иновации Мартин Димитров очаква актуализацията на държавния бюджет да бъде подкрепена от депутатите.

"Всеки народен представител, който не подкрепи антикризисните мерки, които минават през актуализация на бюджета, дължи отговор. Няма как да мине само бюджетът на държавното обществено осигуряване, а да не бъде подкрепен големият бюджет! Това е наивна теза! Това означава, че пенсиите няма откъде да бъдат дадени. Да, те ще бъдат гласувани, но увеличението няма откъде да бъде дадено, така че, според мен, въпреки всичко актуализацията на бюджета ще бъде подкрепена, защото това е сериозната, отговорна позиция", коментира той.

"Всеки, който влезе в пленарна зала и гласува против, той гласува против увеличението на пенсиите, да има диференцирано ДДС за парно и за газ, по-висок праг за регистрация по ДДС, премахването на акциза върху тока", каза Димитров и призова всеки народен представител да прецени и ако реши да не подкрепи тези мерки, според него дължи обяснение на обществото. Думите му са в отговор на въпрос на какви гласове разчита коалицията, за да има мнозинство. 

Мартин Димитров направи коментара си, след като икономическата комисия прие на първо четене актуализацията на държавния бюджет.

Facebook
Twitter
LinkedIn

Още от категорията..

Последни новини

Как ще приключат протестите на земеделските производители?

Подкаст