ВХОД / РЕГИСТРАЦИЯ

“Джей Пи Моргън” ще наема украински бежанци във Варшава

банки

Най-големият американски кредитор и световен банков лидер по пазарна капитализация "Джей Пи Моргън Чейз" планира да назначи на работа 50 украински бежанци в офиса си във Варшава. Това е част от по-широката хуманитарна подкрепа на мултинационалната финансова институция, твърди говорител на групата. 

Гигантът от Уолстрийт ще обучи одобрените кандидати да работят в различни области, между които: финанси, човешки ресурси и оперативна дейност, и ще им помогне да си намерят жилища и предучилищни грижи за децата, пише във вътрешнофирмена паметна записка, до чието съдържание са се добрали репортери на агенция "Блумбърг". Бежанците ще получат и възможност да запишат децата си на училище съгласно украинския график на обучение.      

Преди време "Джей Пи Моргън Чейз" огласи благотворителен пакет в размер на 10 млн. щ. долара в полза на Украйна и работи по други проекти за подпомагане на избягалите от войната, посочват в паметната записка шефът на банката в Полша Пол Брейзиър и главният изпълнителен директор за Европа, Близкия изток и Африка – Вишвас Рагаван. 

Украинците вече са започнали да подават молби за предлаганите нови позиции, твърди Патрик Бъртън – говорител на "Джей Пи Моргън Чейз" в Лондон. Банката има около 1000 служители в Полша и планира да наеме бежанци от Украйна първоначално за срок от 12 месеца.  

Facebook
Twitter
LinkedIn

Още от категорията..

Последни новини

Как ще приключат протестите на земеделските производители?

Подкаст