ВХОД / РЕГИСТРАЦИЯ

Гьоков се срещна с посланика на Азербайджан Хюсейн Хюсейнов

Министър Георги Гьоков се срещна с посланика на Азербайджан Хюсейн Хюсейнов

Министърът на труда и социалната политика Георги Гьоков проведе среща с посланика на Азербайджан в България Хюсейн Хюсейнов. Двамата дадоха отлична оценка на двустранното сътрудничество в областта на труда и социалната политика и изразиха желание обмяната на опит и идеи между експертите на българското Министерство на труда и социалната политика и Министерството на труда и социалната закрила на населението на Азербайджан да се задълбочат.

Министър Гьоков и посланик Хюсейнов поставиха акцент върху подготовката на проект на Административно споразумение за прилагане на Спогодбата за пенсионно осигуряване между правителствата на България и Азербайджан. Текстовете на документа се съгласуват между двете страни. Министър Гьоков отправи покана след финализирането им споразумението да бъде подписано в София.

„В областта на трудовата миграция е необходимо да активизираме работата по съгласуване на проекта на Споразумение за регулиране на трудовата миграция“, добави той.

Министър Георги Гьоков подчерта, че България отдава голямо значение на отношенията си с Азербайджан и разглежда страната като приоритетен партньор в Черноморския регион.

„Днес повече от всякога, в условията на война в Украйна и прекратени доставки на природен газ, Европа и България имаме нужда от задълбочаване на сътрудничеството със страните от Каспийския регион. Азербайджан се е доказал като един от най-надеждните енергийни партньори на България в продължение на много години“, каза министър Гьоков.

Facebook
Twitter
LinkedIn

Още от категорията..

Последни новини

This poll is no longer accepting votes

Как ще гласувате на предстоящия местен вот на 29 октомври - с машина или на хартия?

Подкаст