ВХОД / РЕГИСТРАЦИЯ

Мафията току що загуби коалиционния си партньор

БТА "Продължаваме промяната" Кирил Петков

Когато тръгнахме по площадите, ние обещахме нулева толерантност към корупцията. През последните няколко месеца ние непрекъснато се опитваме да постигнем това обещание. Това заяви на извънредна пресконференция премиерът Кирил Петков. 

"Благодаря за смелостта на Радостин Василев, министърът който се бореше с всичките си сили, за да пребори мафията в спорта, въпреки че нямаше подкрепа от КПКОНПИ заради нежеланието на Слави Трифонов да му помогнат. Благодаря на Георги Георгиев, Иво Атанасов, Николай Радулов, Деян Петков, Светлин Стоянов. Днес видях едни смели хора, които знаят, че тяхната лоялност не е към задкулисния певец с неговите 20 -годишни приятели и Орлин Алексиев, и компания, добави Петков. Поздравявам ги. България има шанс. Мафията току що загуби коалиционния си партньор", подчерта Петков.

Законите за КПКОНПИ, за промяната в правосъдната система и за европейския прокурор винаги са се бавили от няколко души от "Има такъв народ", заяви премиерът Петков и допълни, че вододелът между "Продължаваме промяната" и "Има такъм народ" е факт. "Тези хора са срещу модела на задкулисие, което са видели в ИТН", убеден е Петков.

"Днес аз видях пред екрана едни наистина смели хора, които знаят, че тяхната лоялност не е към задкулисния певец с неговия 20-годишен приятел Орлин Алексиев. 20 пъти се оправдаваше, че няма общо с турската граница. Дърпането на министрите им стана, когато границата беше изчистена и върната на държавата. България има шанс", отебляза още Петков. 

"Няма проблем съмишленици да търсят заедно подкрепа, има проблем обаче някой да нарежда на тези хора как да гласуват", коментира вицепремиерът Асен Василев, според когото държавата не бива да се управлява от "джипки, дивани и сараи", а от действащ парламент.

"В клетвата на народните представители не присъства думата партия. Там присъстват думите – Заклевам се в името на Република България да спазвам Конституцията и законите на страната и във всичките си действия да се ръководя от интересите на народа. Днес се радвам, че депутатите от "Има такъв народ" показаха, че наистина ще се ръководят от интересите на народа", обяви на извънредния брифинг министърът на финансите Асен Василев по повод решението на министър Радостин Василев и депутати от ИТН да напуснат парламентарната група на партията и да свалят доверието си от Слави Трифонов. 

"Не може държавата да се управлява от диванчета и фотьойлчета. Това е причината да сме в този батак. Държавата трябва да се управлява от хората, които ходят всеки ден на работа в НС, а не през фейсбук, джипки и от Сараите. Мафията загуби възможността да сформира правителство. Сега думата е на народа. Трябва да убедим хората, че битката с мафията е ключова", допълни той.  

По време на тази пресконференция в парламента заместник-министърът на земеделието Иван Христанов  заяви, че работата на пункта "Капитан Андреево" е олицетворение на мафията и символ на ограбването в България.

Вече има и заплахи срещу депутатите от ИТН, подкрепили "Продължаваме промяната". Те ще са вече с охрана.

Facebook
Twitter
LinkedIn

Още от категорията..

Последни новини

Смятате ли, че държавата беше достатъчно подготвена за първия по-сериозен сняг?

Подкаст