ВХОД / РЕГИСТРАЦИЯ

Очаквах разцепване в ИТН, има недоволство от някои политики на партията

Иван Хиновски

Очаквах ПГ на "Има такъв народ" да се разцепи, защото има недоволство от някои политики на партията. Не съм изненадан, дори очаквах по-рано да се случи. Не се чува мнението на експертите, не се питат. Има повече лозунги и команди към членовете на ИТН.

Това заяви енергийният експерт Иван Хиновски, съветник към "Има такъв народ".

"Партията е моноструктурна и се смята, че основният носител на успеха на ИТН е Слави Трифонов", добави той и уточни:

"Дебалансираха се нещата, защото, въпреки че е истина, че Трифонов е лицето, трябва да се слуша мнението на хората, които са експерти". 

Партията "Има такъв народ" няма собствена енергийна политика, категорично заяви Хиновски.

"Министърът на енергетиката никога не се е вслушвал в енергийните експерти. Аз съм се опитвал многократно да му дам съвети, че неговите политика са хазартни и въпреки всичко се води някаква твърде рискова политика. Политиката за обезпечаване на природен газ беше хазартна. Можеше да поискаме анекс с изясняване за изясняване на клаузата за плащане в рубли. Можеше да се хеджира цената, можеше да се говори за един временен анекс, защото от нова година ние трябва да водим нови преговори с "Газпром" за цената", обясни той пред БНР.

Експертът изказа мнение, че трябва да бъде продължен диалогът с "Газпром".

По думите на Хиновски Александър Николов е бил слаб министър, без познания в бранша и това се е използвало от вицепремиера Асен Василев да му се налагат решения.

"Николов не водеше разумна енергийна политика", подчерта Хиновски.

Facebook
Twitter
LinkedIn

Още от категорията..

Последни новини

Как ще гласувате на предстоящия местен вот на 29 октомври - с машина или на хартия?

Подкаст