ВХОД / РЕГИСТРАЦИЯ

Нинова предупреди за опасност от секретна корупция и безпринципна коалиция

Корнелия Нинова

"БСП за България" подкрепя председателят на парламента Никола Минчев, а управлението на премиера Кирил Петков е безалтернативно, коментира от парламентарната трибуна вицепремиерът Корнелия Нинова.

Тя предупреди, че има опасност от създаване на нов модел на корупция – секретната корупция, и коалиция на безпринципна основа.

Нинова заяви, че темата за ветото спрямо Северна Македония остава червена линия в управляващата коалиция и се използва за манипулация от опозицията

"ГЕРБ и Бойко Борисов ни предложиха през 2017-а този пост, същия. Този пост се търгува оттогава. Постът на председател на парламента ни беше предложен от Бойко Борисов, за да няма опозиция. Днес ще гласувате оставката на Минчев. Не мислете, че това ще има позитивен ефект за вас", каза Нинова.

"Бъдещият председател, който ще изберете, който и да е той, вече е дамгосан като избор на задкулисието", добави тя.

"Това, което днес се задава на хоризонта като коалиция, алтернативна коалиция, просто няма никаква нито принципна, нито ценностна стойност. Как се съчетава желанието за напускане на НАТО и Европейския съюз от "Възраждане" с така ярко демонстрираните евроатлантически ценности на ДПС? Как се съчетава желанието да се събори моделът "ГЕРБ и сие", защото той не беше само ГЕРБ и не е само ГЕРБ, с желанието на една от партиите да остане в момента този модел", каза още Корнелия Нинова.

Facebook
Twitter
LinkedIn

Още от категорията..

Последни новини

Как ще приключат протестите на земеделските производители?

Подкаст