Смяната на членовете на КЗК – причина за коалиционната криза

Парламент Искрен Митев

Според депутата от "Продължаваме Промяната" Искрен Митев правителството станало неудобно, тъй като мафията била тежко ударена от връщането на границата на КПП "Капитан Андреево" обратно под контрола на държавата.

"Всеки ден, в който България притежава своята граница, е тежък и загубен за мафията" – подчерта Искрен Митев в предаване на БНР. Той смята, че има и друга причина за рязкото желание правителството да бъде сменено – а именно наближаващата смяна на членовете на Комисията за защита на конкуренцията (КЗК).

Митев обясни, че от "Продължаваме Промяната" искат да сменят КЗК, защото тя не функционира правилно – не регулирало коректно начина, по който търговските дружества определяли цените на определени стоки.

"Държавата не може да се намесва пряко в свободата на търговските дружества да определят цените на определени стоки. Когато има нарушение на тази свобода, тя се определя от КЗК" – посочи Митев.

В отговор на въпрос за политическата криза, той определи Слави Трифонов за въплъщение на злото, използвайки репликата на Тошко Йорданов към ПП, че според тях Слави Трифонов бил Волдемор.

"Чел съм "Хари Потър" и знам кой е Водлемор – въплъщение на злото и наистина Слави Трифонов е това за България заради това, че дестабилизира едно управление, което бе с потенциала да направи истинска промяна" – обясни депутатът от "Продължаваме Промяната".

Искрен Митев бе категоричен, че ако падне правителството, който и да дойде на власт, до края на годината няма да успее да формира стабилно мнозинство и заради това вижда до края на 2022 г. само задълбочаване на проблемите.

Facebook
Twitter
LinkedIn
Telegram
WhatsApp

Още от категорията..

Последни новини

Откъде се информирате за предстоящия вот 2 в 1 на 9 юни?

Подкаст