МВР работи по конкретни сигнали за заплахи към депутати

Министерски съвет Бойко Рашков

МВР работи по конкретни сигнали за заплахи към народни представители, съобщи министърът на вътрешните работи Бойко Рашков:

"Наистина се получава информация от цялата страна, че лица, които са с агресивни нагласи, отправят закани, заплахи към някои от парламентарно представените политически сили. Службите на МВР издирват тези лица и там, където е необходимо, се предупреждават срещу протокол, който се съставя", обясни министърът.

Вчера зам.-председателят на ДПС Станислав Анастасов съобщи, че е станал обект на обидна кампания. Сутринта върху вратата на дома му са били залепени листове с надпис "Подлога на ДПС" и "В сградата живее национален предател".

Пред БНР Анастасов коментира, че смята, че атаката срещу него е свързана с предстоящия утре дебат по вота на недоверие към правителството.

"Предполагам, че това е част от агресията, която Кирил Петков пропагандира, без по никакъв начин да се спира пред нищо – пред семейство, близки, приятели, деца. Явно за него това е нещо нормално, за мен – не", заяви Анастасов.

"Агресията идва от този, който пропагандира, от този, който прави марш, забележете – марш за демокрацията. Думата марш знаете какви асоциации и каква конотация… Демокрацията не се отстоява с маршове, а чрез спазване на законите и Конституцията на страната", допълни той.

Facebook
Twitter
LinkedIn
Telegram
WhatsApp

Още от категорията..

Последни новини

Откъде се информирате за предстоящия вот 2 в 1 на 9 юни?

Подкаст