ВХОД / РЕГИСТРАЦИЯ

Протестиращи от „Възраждане” блокираха булеварда пред парламента

Протест на партия Възраждане

Протестиращи от „Възраждане” блокираха бул. „Цар Освободител” пред Народното събрание.

Пред Народното събрание се провежда протест, организиран от партия "Възраждане", с искане за оставка на правителството на Кирил Петков.

Целият периметър пред парламента е обграден с метални заграждения, като има изключително голямо полицейско присъствие. Между Народното Събрание и храм-паметника "Александър Невски" е разположено и водно оръдие.

Протестиращите са против политиката на правителството и "купуването" на депутати. Изборите са наложителни, посочват участниците в протеста.

Те ще останат пред парламента до края на днешното парламентарно заседание и след това.

Депутатът от "Възраждане" Петър Петров заяви пред протестиращите:

"В момента в НС тече един монолог на министри, които нямат ограничение във времето за разговори. Този монолог се прави с цел "тупане на топката", опитвайки се да отложат гласуването на вота за недоверие на правителството за четвъртък, за да имат повече време и да се опитат да се разберат с още други народни представители".

На този етап няма никакви провокации.

Най-доброто решение сега, с оглед на развъртащата се пропагандна машина, е да отидем на избори, смята лидерът на "Възраждане" Костадин Костадинов.

В изказване от парламентарната трибуна, по време на дебатите по вота на недоверие, той коментира, че на избори ще се види кой какво е изпълнил и какво възнамерява да направи. Костадинов посочи, че по време на дебата са се чули лични нападки и лъжи.

"Към настоящия момент този парламент е напълно изчерпал своя морален мандат", каза лидерът на "Възраждане". Костадинов посочи, че правителството не е успяло да убеди неговата партия, че трябва му да дадат доверието си.

Над пет часа продължават разискванията по вота на недоверие към кабинета с министър-председател Кирил Петков. Искането за оставка на правителството бе внесено от ГЕРБ-СДС "заради провал във финансово-икономическата политика".

Протести имаше и по-рано през деня. Демонстрацията бе за оставка на правителството. Засилени са мерките за сигурност около сградата на Народното събрание, където текат дебатите по вота на недоверие към кабинета на Кирил Петков. Поставени са метални заграждения, има кордон полицаи, по-рано бе докарано и водно оръдие.

Припомняме, че 11 протеста са насрочени покрай дебатите и гласуването на вота на недоверие към правителството на Кирил Петков. От едната страна на парламента ще протестират в подкрепа на кабинета. Уведомленията за провеждане на демонстрациите са 3-дневни – от вторник, 21 юни, когато в пленарна зала се провеждат дебатите, до четвъртък, 23 юни, когато вероятно ще се проведе гласуването.

Ден по-рано от МВР заявиха, че проверяват призиви за ескалация на напрежението на планираните протести в социалните мрежи.

Facebook
Twitter
LinkedIn

Още от категорията..

Последни новини

Смятате ли, че държавата беше достатъчно подготвена за първия по-сериозен сняг?

Подкаст