Тошко Йорданов: Бяхме прогонени от коалицията

Парламент вот на недоверие към кабинета на Кирил Петков  Тошко Йорданов

Представете си какво дъно достигна това правителство, за да бъдем принудени да направим това нещо. Ние бяхме прогонени от тази коалиция заради неспазване на коалиционното споразумение. Ние от четири месеца предупреждавахме, че по темата със Северна Македония вървят по въже, на което му се късат конците един по един. Това заяви пред журналисти в парламента председателят на ПГ на "Има такъв народ" Тошко Йорданов, след свалянето от власт на правителството на Кирил Петков.

Йорданов бе категоричен, че ИТН е напуснала коалицията заради Северна Македония и лошата финансова политика на Асен Василев и призова медиите да не търсят други причини за отделянето им от управлението.

Ние сме първата политическа сила, която излезе от този кабинет, преди ГЕРБ да внесе предложението за вот на недоверие, припомни още той.

"Поредното проамериканско правителство беше отстранено от парламента". Така Цончо Ганев от "Възраждане" коментира успеха на вота на недоверие срещу кабинета Кирил Петков.

"Правителство, което си тръгна най-вече заради това, че направи всичко възможно зелените сертификати да станат задължителни, ваксинацията да стане почти задължителна. Правителство, подкрепено от ГЕРБ и ДПС, за да стане така, че България да участва в санкциите срещу Руската федерация, респективно да плащаме 30% по-скъп газ в момента", каза още той, цитиран от БНТ

По думите на Ганев заради правителството България се е отказала от националните си интереси и суверенитета си по отношение на Северна Македония.

"Френското предложение е да се откажем от всичко и да дадем легитимни права на ЕК да води преговори от наше име. Същите тези държави, които обещават, че ще защитят нашите национални интереси, само преди няколко дни гарантираха сигурността на Украйна. Видяхте какво стана там", каза още Ганев.

Facebook
Twitter
LinkedIn
Telegram
WhatsApp

Още от категорията..

Последни новини

Откъде се информирате за предстоящия вот 2 в 1 на 9 юни?

Подкаст