ВХОД / РЕГИСТРАЦИЯ

Борисов е готов да хвърли държавата в хаос, за да спаси себе си

Корнелия Нинова

Бойко Борисов е готов да хвърли държавата в хаос, само и само да спаси себе си. Това написа във "Фейсбук" лидерът на левицата и вицепремиер в оставката Корнелия Нинова. 

"Казал днес, че ако той е на власт, няма да има повишаване на цените. Инфлацията не била привнесена, защото поскъпнали стоки, произведени в България. Има ли някой, който да вярва на този човек? Представители на ГЕРБ, които разбират от икономика, слушат тези глупости и ръкопляскат. Поне заради собственото си достойнство му направете един кратък курс. Кажете му, че български стоки се произвеждат с вносни енергоносители. Че това са борсови стоки", пише тя.

"Обяснете му, че ако не е разбрал, има война и цените на световните пазари скочиха. В цял свят инфлация, само Борисов ще я спре в България. Може даже да сподели челен опит и в чужбина на колегите си от ЕНП, които също закъсаха с цените", допълва Нинова.

"Той наистина ли мисли народа ни за толкова наивен? Явно връщането му във властта и избягване на правосъдие за него е на всяка цена, дори и на тази да лъже и манипулира. Инфлация има и тя се бори с конкретни мерки, а не с говорене на небивалици от сутрин до вечер", подчертава лидерът на БСП.

По-рано днес пред симпатизанти в Монтана Бойко Борисов заями, че ако ГЕРБ управляваше, нямаше да допусне всички тези кризи.

"Ако ГЕРБ управляваше, горивото щеше да е на цената, на която беше – плюс-минус стотинки. Питам уважаемите медии когато Кирил Петков казва "Привнесена ми е инфлацията", питам – откъде ти е привнесена, кой ти я привнесе?", заяви още той и подчерта категорично: "Ние тая криза нямаше да я допуснем! Не помните ли ,че срещу милиарди щяха да изкупуват жито. Добре че не го направиха. Зверски пиар! И нула. Олиото 6,70 – а ти си на второ място в Европа по производство на слънчоглед. Как ще ти "привнесат" инфлация, като слънчогледът ти е в България", каза Борисов.

Facebook
Twitter
LinkedIn

Още от категорията..

Последни новини

Ще потърсите ли правата си, ако Ви измамят като потребител?

Подкаст